יום ראשון, 26 באפריל 2009

רופא מומחה -דרכי מניעה, שיטות טיפול לא קונבנציונאליות, חדשניות, נסיוניות וכו'.

מהו הטיפול ב-COPD?
לרוב, הטיפול כולל הפסקת עישון, טיפול תרופתי ושיקום ריאתי, במטרה להקל על התסמינים ולסייע בנשימה קלה יותר ושמירה על פעילות.
הפסקת עישון :
השלב הראשוני בטיפול ב COPD הינו הפסקת עישון. הפסקת עישון מפחיתה את הסיכון להתפתחות המחלה ומאיטה את התקדמות המחלה.
טיפול תרופתי ל-COPD:
הטיפול במחלה מתבצע בעיקר על ידי תרופות מרחיבות סימפונות וסטרואידים שנלקחות בשאיפה. מרחיבי סמפונות (Bronchodilators)מרחיבי סמפונות (Bronchodilators), מרפים את השרירים סביב לדרכי האוויר ומסייעים לפתוח את דרכי האוויר ולהקל על הנשימה. קיימים מרחיבי סמפונות קצרי טווח (כמו הוונטולין, משמשים להשפעה קצרת טווח, לפי הצורך), וארוכי-טווח (כמו אוקסיס, סרבנט המשמשים השפעה ארוכת טווח למשך כל היום).טיפול חדש שהושק לאחרונה הוא ספיריבה, מרחיב סמפונות ארוך טווח חדשני לטיפול במחלת ה-COPD. התכשיר ניתן בשיאוף ופותח את דרכי הנשימה ל-24 שעות בנטילה של פעם אחת ביום. משאפי גלוקוקורטיקואידים (סטרואידים)משאפי סטרואידים משמשים בחלק מחולי COPD בדרגה קשה. משאפי סטרואידים מפחיתים את התהליך האינפלמטורים בדרכי האוויר.משאפים משולביםקיימים משאפים המשלבים מרחיב סמפונות ארוך טווח וסטרואיד ( כמו הסרטייד, סימביוקרט).חיסוניםחיסון שפעת (Influenza) העשוי להקטין את הסיכון לשפעת וכך להפחית סיבוכים בחולי COPD חיסון פנאומוקוקולי ההמלצה היא לחסן את חולי COPD במטרה למנוע סיבה שכיחה לדלקת ריאות.
שיקום ריאתי:
שיקום ריאתי היא תוכנית משולבת, הכוללת פעילות גופנית, הכשרה לטיפול במחלה וייעוץ שעשוי לסייע לחולים להישאר פעילים יותר ולבצע פעילויות יומיומיות. תוכנית שיקום ריאתי נקבעת על-פי הצרכים של החולה בהתאם לדעת הרופא המטפל ודעת המטופל.
טיפול בחמצן:
חולים עם COPD קשה ורמות חמצן נמוכות בדם, אינם מקבלים מספיק חמצן בעצמם. הרופא המטפל עשוי להמליץ על טיפול בחמצן כל הזמן או חלק מהזמן, במטרה לסייע לקוצר הנשימה.
ניתוח:
בחלק מהחולים עם COPD קשה, יש מקום להמליץ על ניתוח. ניתוח מתאים לרוב לחולים עם אחד מהבאים:
תסמינים קשים
העדר שיפור לאחר טיפול תרופתי
קושי רב בנשימה במשך רוב הזמן


רק הרופא המטפל יכול לקבוע את סוג הטיפול המומלץ לך